Heel Nederland

Heel Nederland

In 1994 werd Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. opgericht. Wij brengen een aantal merken onder het Heel-label op de markt. Heel-geneesmiddelen bestaan uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen; vaak planten maar ook mineralen die gekozen zijn vanwege hun geneeskrachtige werking. Hier vindt de naam ‘Heel’ haar oorsprong: Het is een afkorting van het Latijnse ‘Herba est ex luce’, wat betekent ‘de geneeskracht van de plant komt voort uit het licht’.

Het assortiment van Heel bestaat uit ongeveer 60 producten, die een groot aantal klachten bestrijden. Met een eenvoudige gezondheidsklacht kunt u terecht bij een apotheek, reformhuis, natuurwinkel of adviesdrogisterij. Hier adviseert men u welk product bij uw specifieke klacht past. Dit kan vervolgens meteen aangeschaft worden, aangezien de Heel-middelen vrij verkrijgbaar zijn.

Ook voor de complexere gezondheidsklachten die behandeld worden door een arts of een andere professional in de (natuurlijke) gezondheidszorg heeft Heel passende geneesmiddelen. Deze kunnen via een recept of advies via de apotheek verkregen worden.

Heel heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze geneesmiddelen zijn geregistreerde geneesmiddelen. Dat wil zeggen dat de herkomst van de bestanddelen, het productieproces en de kwaliteit streng beoordeeld zijn door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Op deze manier zijn veiligheid en kwaliteit voor u als gebruiker gegarandeerd.

1936 Heel first logo
Heel logo in 1936
Heel current logo
Heel logo anno 2015

Historie Heel Nederland

dr. Hans-Henrich Reckeweg

1936

Het moederbedrijf Biologische Heilmittel Heel GmbH werd in 1936 in Duitsland opgericht door dr. Hans-Heinrich Reckeweg. Hij zocht een alternatief voor reguliere medicijnen en streefde ernaar ‘een brug te bouwen tussen de homeopathie en de reguliere geneeskunde’.

Hij was niet eens zozeer tegen de reguliere medicijnen, maar de ongewenste bijwerkingen wilde hij voorkomen. Die waren vaak erger dan de kwaal op zich. Daarom ging hij op zoek naar ‘mildere’ alternatieven.

Heel headquarter 1936

1936 - Heel productiefaciliteit in Baden-Baden.

Heel headquarter jaren 50

Jaren ’50

Uitbreiding van de productiefaciliteit in Baden-Baden.

Oprichting Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. in Nederland.

1994

Oprichting Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. in Nederland.

Jaren ’60

Internationale uitbreiding van Heel in Europa, o.a. richting Oostenrijk.

Jaren ’80

Publicatie van vele wetenschappelijke studies, onder andere in The Lancet, German Medical Journal, etc.

Jaren ’90

Filialen worden geopend in Spanje, België, Brazilië, Nederland, Colombia, Chili en Polen. Via hen en daarnaast via andere distributeurs zijn de producten inmiddels in meer dan 50 landen verkrijgbaar.

75-jarig bestaan Biologische Heilmittel Heel GmbH.

2011

75-jarig bestaan Biologische Heilmittel Heel GmbH.