Heel Nederland

Heel Nederland

In 1994 werd Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. opgericht. De naam Heel is een afkorting van het Latijnse Herba Est Ex Luce. Dit betekent: de geneeskracht van de plant komt voort uit het licht. Alle Heel-geneesmiddelen bestaan dan ook uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen. Dit zijn vaak planten, maar ook mineralen die gekozen zijn vanwege hun geneeskrachtige werking. Naast het merk -Heel distribueert Heel in Nederland de zelfzorgproducten van het merk VSM. Meer informatie over deze producten vind je op de website van VSM .

Het assortiment bestaat uit circa 100 producten, waarvan ongeveer 60 Heel-producten en 40 VSM-producten. Met deze producten kunnen een groot aantal klachten bestreden worden. Met een eenvoudige gezondheidsklacht kunt u terecht bij een apotheek, reformhuis, natuurwinkel of (advies)drogisterij. Hier adviseert men u welk product bij uw specifieke klacht past. Dit kan vervolgens meteen aangeschaft worden, aangezien alle producten vrij verkrijgbaar zijn.

Ook voor de complexere gezondheidsklachten die behandeld worden door een arts of een andere professional in de (natuurlijke) gezondheidszorg heeft Heel passende geneesmiddelen. Deze kunnen via een recept of advies via de apotheek verkregen worden.

Heel heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Al onze geregistreerde geneesmiddelen zijn streng beoordeeld door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Zij beoordelen de herkomst van de bestanddelen, het productieproces en de kwaliteit. Op deze manier zijn veiligheid en kwaliteit voor u als gebruiker gegarandeerd.

1936 Heel first logo
Heel logo in 1936
Heel current logo
Heel logo anno 2015

Historie Heel Nederland

dr. Hans-Henrich Reckeweg

1936

Het moederbedrijf Biologische Heilmittel Heel GmbH werd in 1936 in Duitsland opgericht door dr. Hans-Heinrich Reckeweg. Hij zocht een alternatief voor reguliere medicijnen en streefde ernaar ‘een brug te bouwen tussen de homeopathie en de reguliere geneeskunde’.

Hij was niet eens zozeer tegen de reguliere medicijnen, maar de ongewenste bijwerkingen wilde hij voorkomen. Die waren vaak erger dan de kwaal op zich. Daarom ging hij op zoek naar ‘mildere’ alternatieven.

Heel headquarter 1936

- Heel productiefaciliteit in Baden-Baden.

Heel headquarter jaren 50

Jaren ’50

Uitbreiding van de productiefaciliteit in Baden-Baden.

Oprichting Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. in Nederland.

1994

Oprichting Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. in Nederland.

Jaren ’60

Internationale uitbreiding van Heel in Europa, o.a. richting Oostenrijk.

Jaren ’80

Publicatie van vele wetenschappelijke studies, onder andere in The Lancet, German Medical Journal, etc.

Jaren ’90

Filialen worden geopend in Spanje, België, Brazilië, Nederland, Colombia, Chili en Polen. Via hen en daarnaast via andere distributeurs zijn de producten inmiddels in meer dan 50 landen verkrijgbaar.

75-jarig bestaan Biologische Heilmittel Heel GmbH.

2011

75-jarig bestaan Biologische Heilmittel Heel GmbH.

2020

De zelfzorgproducten van het merk VSM worden toegevoegd aan het portfolio van Heel Biologische Geneesmiddelen B.V.. Het assortiment bestaat uit verzorgingsproducten, gezondheidsproducten, kruidengeneesmiddelen en homeopathische geneesmiddelen. VSM geeft je, net als Heel, kracht uit de natuur!