Veelgestelde vragen

Waarom staat er niet op de verpakkingen waar het product voor bedoeld is?

De wetgeving voor homeopathische producten is in 2013 zodanig veranderd, dat wij helaas niet meer op de verpakking en bijsluiter of in folders mogen vermelden waar het product voor bedoeld is. Via persoonlijk contact mogen wij u wel informatie geven. Neem dus zeker contact met ons op!

Hoe werken de Heel-producten?

Onze geneesmiddelen zijn geregistreerde homeopathische geneesmiddelen. In de homeopathie wordt uitgegaan van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Homeopathische geneesmiddelen stimuleren deze werking. Homeopathie gaat uit van het gelijkheidsprincipe (het “similiaprincipe”), dat wil zeggen dat een stof die bij iemand bepaalde verschijnselen kan oproepen, die zelfde verschijnselen ook kan genezen – mits toegediend in sterk verdunde dosering.

Komen de Heel-producten voor vergoeding in aanmerking?

Onze geneesmiddelen zijn geregistreerde geneesmiddelen. Dat wil zeggen dat de herkomst van de bestanddelen, het productieproces en de kwaliteit streng beoordeeld zijn door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Op deze manier zijn veiligheid en kwaliteit voor u als gebruiker gegarandeerd. De registratie vindt u op de verpakking terug middels het RVH-nummer. Dit is vaak een criterium om voor vergoeding in aanmerking te komen. Daarnaast speelt ook het voorschrift en de titel van de arts of therapeut een rol. Raadpleeg uw polis of zorgverzekeraar bij vragen hierover.

Waar kan ik de Heel-producten verkrijgen?

-Heel werkt nauw samen met zelfstandige drogisterijen, reformwinkels, Care & Beauty-drogisterijen, Gezond & Wel GezondheidsWinkels, BewustWinkelen-winkels, DA, DIO en Holland and Barrett. In deze winkels bent u verzekerd van een goed advies. Vraag bij deze adviesdrogist naar de Heel-producten en hun exacte toepassingsmogelijkheden. Als u er zeker van wilt zijn of een bepaald product op voorraad is in de winkel, raden wij u aan vooraf contact met hen op te nemen.

Veel gezondheidsklachten, ook degene die niet onder zelfzorg vallen, kunnen worden behandeld met Heel-producten. Neem voor meer informatie contact op met uw behandelend arts, therapeut of professional in de (natuurlijke) gezondheidszorg.

Vanzelfsprekend kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Vanaf welke leeftijd kan het product worden gebruikt?

Dat verschilt per product. Raadpleeg de bijsluiter voor de exacte dosering.

Bevatten de tabletten lactose?

Ja, de basis van de Heel-tabletten is lactose (melksuiker).

Bevatten Heel-producten gluten?

Nee, alle Heel-producten zijn glutenvrij.

Hoe lang kan de neusspray na opening bewaard blijven?

Gebruik de neusspray binnen drie maanden na opening.

Wat is het verschil tussen Traumeel H en S?

Traumeel S bevat 6 bestanddelen meer dan Traumeel H. Daardoor is het toepassingsgebied breder. Neem voor de exacte toepassingsmogelijkheden contact met ons op!